протеини

протеини

Значение и същност на протеините?

Протеините са биологически необходими макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те имат съществено значение за стандартния развой и функциониране на човешкия организъм. На практика протеините са предназначени за един от главните структурно полагащи компоненти на всички живи клетки. Службите , които извършват в организма , са основни и истински разнородни . Като започнем от присъщите структурните такива, свързани с състава на клетките, и достигайки до създаването на същински опори на организма и транспортирането на кислород до тъканите. Организмите ни могат да генерализират някои от аминокиселините, част от основаването на протеините, но други такива трябва да абсорбираме от външни източници. Те могат да са хранителните продукти, изпълнени с протеини, или асортимента на протеинови хранителни добавки, продавани на пазара .

В каква мярка са ни нужни протеините?

Това е един със сигурност значително сериозен въпрос за протеините, на който ще дадем обяснение . Действително съобразните дневни дози протеини са разнообразни за неактивни хора и за тези, които ежедневно тренират на тренировки . Обикновено за обичаен дневен прием се визира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Подобни количества протеин са крайно недостигащи за хора, практикуващи тежки спортове . Наложително е приемането на по-солидно мяри протеини, за да се предотвратят катаболните процеси свързани със губене на мускулна маса, следващи след завършека на физическите разходи. Много добре знаете , че топенето на калории е пряко обвързано с понижаването на цялостния калориен прием. Това действие не трябва да се осъществява в минус на протеините. Напротив , доставянето на протеини е необходимо да бъде запазено на необходимите нива , а в конкретни ситуация дори да се завиши . Освен че пази от катаболизъм, обичайният прием на протеини има термогенно действие , въздейства върху добре работещото храносмилане и асимилиране на положителните елементи и потиска апетита. Така че ако подлагате организма си на активни тренировки и потене във фитнеса, имайте предвид дозата протеини с физическото натоварване, което изразходвате през деня .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Главни функции на протеините

Протеините имат различни значими действия в човешкото тяло. Ако се налага да сме точни, реално не съществува процес в тялото ни, който да няма допирни точки с определен протеин. Функциите на протеините са съвсем многообразни , но ще се постараем да ги представим в няколко базови групи.

– структуроопределящи функции – тези функции на протеините се различават от една тяхна много специална черта . Това е способността на протеиновите молекули да се групират помежду си , за да направят конкретните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са съставка от изграждането и запазването на структурата на клетката, разбира се и в нейната същинска система. Наистина важният изграждащ протеин в тялото ни е колагенът. Той има голяма мисия в развитието на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено естество за скелетно-мускулния апарат и ниското им количество неизбежно води до появата на проблеми в него.

– съхранение на електролитното равновесие – протеините също и разполагат с немалко черти , помагащи за съхранението на електролитното равновесие или pH баланса в системата. Хранителните вещества и напитките , които приемаме ежедневно , имат свойството да развалят този баланс . А това е предпоставка за сериозни хронични болести. Точно протеините предпазват системата ни от такова негативно въздействие , като допринасят за равенството на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да се каже , че протеините са базовата хранителна единица, която уравновесява рутинната дейност на имунната система. Коя е същинската задача на нашата имунна система? Да осигурява антитела за балансиране на навлезлите в организма вируси и бактерии . Е, този тип антитела по своето устройство всъщност се оказват протеини. Изхождайки от този факт е от такова основно значение да осигуряваме на имунната си система с нужното количество протеини, за да е годна тя да действа ефективно и да ни предпазва от различни заболявания .

– транспортни действия – протеините изпълняват голяма роля и в осигуряването на хранителни вещества в тялото . Те довеждат до клетките жизнено необходими за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. По този път се получава достигането на кислорода в клетката и след това изкарването на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които са в ролята на огромни стабилизатори в нашия организъм, се назовават ензими. Те задействат работата на разслояване на хранителните елементи до по-леки и смилаеми елементи . Ето как тези протеини значително усвояват времето за извършване действието на храносмилане. Притежанието на достатъчното количество ензими в организма е от съществено значение, понеже при намаляването им е възможно да се случат възможни усложнения с храносмилането.

– отразяващи функции – като детайл от консистенцията на сложните биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в метода на междуклетъчна и междутъканна комуникация . Казано по друг начин , те усвояват ролята на определени вестоносци в човешкия организъм. Пример за точно такъв протеин е инсулинът, който има съществена мисия в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от задачите на протеините, за които сигурно се чува най-малко. Реално доста от протеините играят превъплъщението на молекули, кореспондиращи на съответен тип сигнали. Нормално такива протеинови сензори са вътре в клетъчните мембрани. Тяхната функция е да четат молекулните сигнали, получени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в човешките клетки и органи се осъществява посредством т.нар. двигателни протеини. Същото е във валидност и цялостно за движенията на организма . Като пример за двигателен протеин бихме могли да предложим немалко. Той се помещава в мускулите и оказва ефект върху правилните им съкращения , помагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и придвижването на тялото в пространството.

– резервни функции – и не последни по важно , в определени обстоятелства е допустимо протеините да се използват от човека като основополагащ ресурсен приток . Говорим за най-много случаи , в които човешкото тяло изпитва недостиг на въглехидрати. Тази разновидност протеини, осигуряващи добавена работа свързана с отделянето на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В кои елементи съществуват масивни степени протеини?

За да набавяме наложителната ни дневна доза протеини, е добре да разбираме кои храни са изпълнени с тази група вещества . Добре е, че съвпадащите храни са доста различни . В тази последователност, за да си осигурите протеини, не е задължително да влизате в някакви твърде стриктни режими. Налага се само да държите сравнително разделно хранене, което ще ви осигури необходимите полезни елементи . Нека да видим кои храни е хубаво да включва подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен че е съблазнително, телешкото месо носи на системата достойни дози протеини. Изяждайки една средна телешка пържола например бихте могли да си осигурите около 22 грама протеини .

– риба – рибата е допълнителен съществен източник на ценни вещества в човека . На първо място по съдържание на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са много добър вариант за закуска. Освен протеини, те са изпълнени и с доста голямо количество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще заситят глада и в едновременно ще ви набавят нужната сила за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-разпространените растителни извори на протеини, няма значение дали ще бъде сготвен в ястие или под формата на салата. Основно количество на тези частици има и в лещата, като прибавка чрез нея можете да си осигурите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – постоянното поемане на ядки е перфектен метод за приемане на протеини. Най-полезни измежду тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които ефикасно подтискат апетита .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и ефикасност на адекватни цени

В серията на Ready for life можете да потърсите асортимент протеини и протеинови продукти, детайли от колекциите на световни и потвърдени магазини за фитнес добавки. Те не просто ще ви осигурят стегнато оформено тяло, но и ще ви са от полза за поддържане перфектно здравословно състояние . Също така , при нас имате възможност да откриете тези първостепенни продукти на наистина прилични цени . Ето най-добрите предложения от вида „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този първокачествен прахообразен протеин . Протеинът има състав 87% суроватъчен протеин и е идеален за редовно трениращите. Всеки прием на Blade Sport Protein Concentrate дава на организма ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка пълна с значително количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би сте наясно, че, тази група аминокиселини, познати под конкретното наименование BCAA, са реално потребни за който и да е постоянно трениращ индивид. Как да използвате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка нормално се приема преди и след натовареност , но за по-голям сигурност сте свободни да прибавите и още едно приемане в началото на деня.

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – изцяло природен гейнър, функциониращ за дълготрайно повишаване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко разновидности протеин с най-висок биологичен потенциал , образувайки огромен анаболен ефект. Също така , с помощта на въглехидратите, наситени в , продуктът е и идеален източник на мощ за системата на организма. Всяка напитка от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-добрите гейнъри на пазара . Добре е да се изпива ½ количество сутрин ½ лъжица след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от висококачествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С пълен тип продукт ще ви помогне за повишаването на мускулната си маса, последователно и да запазите изградените мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е разработен от различни единични лаборатории и има множество удостоверения за качество. Също така съществува в страхотни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Наставляваме ви да се поема 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 мярка след активност . За по-ефективни процеси , бихте могли да сложите и допълнителен брой от протеиновия продукт преди спортуване или пък късно вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – класен протеинов продукт, принадлежащ към известна в цял свят мрежа за спортни хранителни добавки Myprotein. Доставя на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи слабо ниво на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и точните аминокиселини. Хубав подбор както за професионални спортисти , така и за онези, които просто си поддържат здравословен начин на живот . 25 грама от сместа се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза обикновено се пие до половин час след тренировка , но ако не ви е удобно , можете да я изпивате и по всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – друго предложение от серията Myprotein, което този път е измислено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е комбинация от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкия организъм над 22 грама протеин на приемане, както и цялостния състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително благоприятно действие върху растежа на мускулната маса и хода на усвояване на важните хранителни частици от тялото . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се поставя в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да бъдат изпивани 2 или 3 такива течности всекидневно.

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – добър същевременно за ежедневно спортуващи, така и за хора които желаят да повдигнат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от единствено и единствено първокласни протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяка порция от 25 грама набавя на тялото 21 грама чист протеин. Приемът стимулира растежа на чистата мускулна маса и поддръжката на анаболните процеси в човека. Съветваме ежедневно да се правят по 2 дози – 1 сутрин и 1 след натоварване.

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща първостепенни протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, потребни за бързото и ефикасно градене на активна мускулна маса. Също и , протеиновият продукт се продава в брилянтни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Също като предишния ни вариант , се пият по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след тренировка .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – завършваме с още една протеинова стока от английската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured представлява хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той задейства скоростното и добро повишаване на мускулна маса, същевременно и по-ефикасното съвземане на тялото след силови спортове . Не съдържа лактоза, а количествата на захар и мазнини в материала са много ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на организма 22 грама телешки протеин и огромен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчва се да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след трениране . За реализираме на топ влияния, можете да вземете и допълнителна доза от протеиновия продукт сред захранванията.

Разгледайте брошурата на Ready for life и се спрете на най-висококачествените протеинови продукти на значително подходящи цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Значение и същност на протеините?
В каква мярка са ни нужни протеините?
Главни функции на протеините
В кои елементи съществуват масивни степени протеини?
Протеините на Ready for life – качество и ефикасност на адекватни цени

Leave a Reply