подаръци

подаръци

Изкуството да даваш подаръци

подаръците без колебание са изненади, на които всеки се радва. Независимо дали са по определен повод или не, подаръците ни карат да се радваме, както и да покажем чувствата си на любим човек.

Най-неизвестният подарък в историята

След 10 мъчителни години на обсада от елините на Троя, те построили дървен кон, които поставили пред вратите на града. Войската прекратила обсадата и си тръгнала към Гърция. Само на пръв поглед. Но това не е толкова важно. В тези години, вярванията предричали, че победената армия предава коня си на победителя. Това може и да е оправдание троянците, които са предположили, че това е дар заради оттеглянето на гърците от битката. Останалото е история.

Как ни карат да се чувстваме самите подаръци?

През годините има много проучвания, които се опитват да отгатнат и преценят усещанията, които можем да изпитаме, когато даваме подарък на любим човек.

Промяната в подаряването на подаръци

В наши дни избирането на подаръци е може би цял отдел от науката. Сега има разнообразие от методи и инструменти, които да улеснят всички, които не знаят какво е подходящо за рождения ден или сватбата.

Но защо е добре да даряваме подаръци?

Установяването на връзки и взаимоотношения с хората , които са около нас, ни създава усещане за цел, както и удовлетворение. Това е възприятие, което озарява душата и показва на преден план най-доброто у всеки. Както гласи известната поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

подаръци 1 Най-добрите
подаръци

Подаръците в наши дни

Подаряването на подаръци в 21 век е част от рутината, културата и възприятието ни. И от историческа и от научна гледна точка можем да твърдим, че измислянето на подаръци се е създало като стандарт в много държави и култури. Схващането, че подаряването на дарове и подаръци е съществувало като практика още от стотици години и между толкова различни етноси, племена, възприятия и местности означава, че самата постъпка е много по-определящо за за хората.

Най-скъпият подарък в историята

Това е доста лесен въпрос и едва ли има някой, който няма да се досети – подаръкът, за който е дадена най-голяма сума е Тадж Махал. Издигнат близо до индийския град Агра, гробницата е по заповед на моголския император Шах Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал. Стоежът на мавзолея отнема 21 години за да се построи и там се помещава тялото на съпругата му. Този дар е изработен от бял мрамор, като за времето си е възлизал на стойност 32 млн. рупии. Към 2017 год., сумата е възлизала на около 52,8 милиарда рупии или $827 млн. В наше време този дар на императора за скъпата му съпруга фигурира като културно наследство на ЮНЕСКО.

подаръци 2 Най-добрите
подаръци

Възникване на подаръците

Подаръците съществуват като идея и практика от векове, но през вековете заемат голямо място от навиците ни. Купуваме си подаръци за рождени дни, църковни празници, семейни годишнини , дипломиране, сключване на брак и още хиляди поводи. Някога мислили ли сте се от къде се е зародила традицията да даряваме подаръци?

Психология зад разменянето на подаръци

В 21 век купуването на подаръци е известно във всички страни по целия свят, по редица поводи – отбелязване на рождени дни, семейни празници, за щастие, добри пожелания, за здраве, да кажем „Обичам те“ или просто да зарадваме някого. подаръци се разменят на различни хора – семейството ви, любими хора, колеги в офиса, дори на съседите. В психологията, която се крие зад купуването на подаръци, е важно едно важно нещо – изненадите ни дават възможността да се доближим на емоционално ниво с любим човек. Човекът, който дава подаръка, изказва намеренията си с вярата, че ще прехвърли радостта с човека, който получава подаръка. Човекът, който получава подаръка вижда не само подаръка, но и усещанията към предмета и този, който му го е дал. По този начин се заражда емоционалната връзка между индивидите.

подаръци 3 Най-добрите
подаръци

Най-мащабното събитие, на което си раздаваме подаръци

Коледа. Няма човек, който не харесва Коледа. Чакаме я с много радост и усмивки и определено я обвързваме с даряване и получаване на подаръци. Независимо дали все още вярваме в Дядо Коледа или решавате сами да изберете най-желания подарък за себе си, Коледа със сигурност е поводът, когато сме склонни да харчим най-много за подаръци.

Усещаме радост и щастие, когато получаваме и даваме подаръци

Най-просто казано, даряването на подаръци със сигурност ще накара всеки да бъде щастлив със себе си. Именно заради това, давайте подаръци за да се чувствате пълноценни! Освен идеите ни за подаръци, вижте още: детски играчки, подаръци за деца, подарък за него, подарък за нея, ортопедични раници, чанти за през рамо, книги и тетрадки с широки редове.

подаръци 4 Най-добрите
подаръци
подаръци 5 Най-добрите
подаръци
подаръци 6 Най-добрите
подаръци

Изкуството да даваш подаръци
Най-неизвестният подарък в историята
Как ни карат да се чувстваме самите подаръци?
Промяната в подаряването на подаръци
Но защо е добре да даряваме подаръци?
Подаръците в наши дни
Най-скъпият подарък в историята
Възникване на подаръците
Психология зад разменянето на подаръци
Най-мащабното събитие, на което си раздаваме подаръци
Усещаме радост и щастие, когато получаваме и даваме подаръци