мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапия – важни характеристики и приложения

Мезотерапията разполага с различни полезни свойства и употреби както за лицето, но и по отношение на всички места на телата ни. Стартирайки от пълноценното кожно подмладяване и отърваване от фините кожни линии, и като се стигне до борбата с целулита и намаляването на най-мазнинните области в тялото. Веднага ще разгледаме едно по едно всяка важна дейност на мезотерапията, показвайки най-напред нейните особености, признаци и достойнства за нашите тела. Ами , нека да започваме:

– мезотерапия: процудера за подмладяване – приложението на мезотерапията да подмладява кожата често е свързана с хиалуроновата киселинна субстанция. Какво всъщност представлява тя? Какво е тя? Но какво реално е тя? Какво точно е тя? Но какво е хиалуроновата киселина Тази субстанция е абсолютно натурална/ органична част, синтезирана от нашето тяло. Нейните големи достойнства са да овалжнява кожата, да повишава еластичните ѝ способности и да редуцира действието на овехтяването. С трупането на годините на всички нас обаче свързването на хиалуронова киселина много се редуцира и така е необходимо многократно да бъдат допълвани още и още количества от нея чрез различни процедури. Една такава процедура всъщност е мезотерапията. При мезотерапията хиалуроновата киселина се поставя в кожата, където е проблемъткомбинирано с другите благоприятни и подхранващи вещества/ субстанции. И последиците са повече от положителни. Чрез мезотерапията се получава тоталното регенериране и освежаване на кожата, увеличаване на еластичните ѝ умения и съживяване на добрата ѝ външност. В случай че ако сте в битка с стара, суха и проблемна кожа по лицето, мезотерапията безспорно е великолепна и подходяща опция за вас.

– мезотерапия: кожа с проблемно акне – когато става въпрос за кожата на лицето, акнето също представляват твърде често явяващ се проблем в съвремието. Уви, основа за това не са просто безконечно показващите се пъпки с гной, също така и сложните за заличаване следи, които те оставят след себе си. В случай че желаете бързо и висококачествено да заличите въпросните белези, то силно ви даваме препоръка да изберете техниката на мезотерапията. Мезотерапията представлява практики, действащи най-вече за намаляване на грапавините и премахване на следите, последвали от акнето. Все пак последното по никакъв начин не представлява единствената характеристика на мезотерапията по тази тема. Освен отърваване от пречещите знаци, мезотерапията носи и уеднаквяване на повърхностния слой и по-добър цвят на кожата/ усъвършенстване на кожния тен. Също така, мезотерапията е полезна и влизайки в ролята на ефективна профилактика срещу последвала поява на акне по кожата на лицето.

– мезотерапия: намаляване на целулит – мезотерапията работи отлично и за борбата и премахването на целулит. В тази сфера мезотерапията води до много по-експедитивни и ефикасни резултати сравнени с обичано прилаганите кремове против целулит без да следим от коя марка и от кой вид са. Къде е началото на безспорното превъзходство на мезотерапията, когато става въпрос за битка с целулит? Отговорът на това чудене реално е досталесен. За да се отървем от целулита е наложително подходящите активни вещества да се просмучат вътре в дермата на човешката кожа. Това гарантирано е невъзможно посредством най-различните козметични продукти против целулит, ограничаващи действието си единствено до най-горния слой на кожата, по-конкретно епидермиса. Съвсем друг обаче е положението с мезотерапията. Комбинацията от ефикасни вещества, прокарани по време на процедурата на мезотерапията, проникват наистина в дълбочина в кожата, осигурявайки най-голям качествен изход относно заличаване на целулита. Разчитането на мезотерапията за заличаване на целулит със сигурност ще ви реализира чудесни и продължителни последствия от тази гледна точка.

– мезотерапия: натрупани мазнини в проблематични зони – реалните проблемни зони при повечето жени са най-вече разположени в зоната на корема, бедрата и седалището. Те прецакват женското тяло и често е трудно да се премахнат въпреки тежки хранителни ограничения и изморителни занимания в спортната зала. Ако разпознавате себе си в написаното, то сърдечно ви даваме акъл да изберете мезотерапията като опция за намаляване на излишните мазнини и редуциране на килограмите. Каква е функцията на специализираната мезотерапия, „програмимрана за“ намаляване на теглото? При тази мезотерапия в по-проблематичната област се инжектира комбинация от необходими вещества, съдържащи възможността да редуцират мазнините. мезотерапията носи ефикасни и трайни последствия в това отношение. Тя не единствено ще намали мазнините и усъвършенства цялостния изглед на вашето тяло, но и ще помогне за засилване процеса на метаболизъм и подобряване цвета на кожата в съответната зона. А и мезотерапията е приложима благополучно и също с всякакви различни решения за намаляване на теглото като практикуване на спорт, специални хранителни програми и т.н. Комбинирането на мезотерапия и идентични активности неминуемо води до още по-трайна сполучливост сигурност по отношение на желаните резултати за вас.

– мезотерапия: лечение на стрии – стриите минават за осезаемо задълбочен проблем, който всъщност не излиза на повърхността паралелно с периодите около носенето на плода и раждането на бебето. Всъщност стрии има освен при жени, но и при мъже на най-различни възрастови категории. Какво реално са стриите? Те са резки, предизвикани от микро разриви на кожата, които които придоиват светъл, лилаво-виолетов или розовеещ цвят. Областите от тялото, на които най-често се намират, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Както вече споменахме, причините за образуване на стриите често не са плод на износване на бебе или процеса на раждане. Тези знаци се появяват и при бърза и голяма загуба на тегло, както и наличие на каквото и да е хормонално нарушение. Отличен пример за отърваване от стриите е употребата на мезотерапия. Съвсем наскоро дейностите по мезотерапия бяха усъвършенствани много в тази посока. Вече мезотерапията е значително по-работеща и потребна относно скъсяване видимостта и махане на стриите, възстановяване текстурата на кожата и завишаване на защитата ѝ по натурален начин. Мезотерапията не само ще ви спомогне да се отървете от стриите, но и ще ви даде гаранция, че несъвършенствата няма да изскочат пак твърде скоро.

– мезотерапия: намаляване на косата при жени – мезотерапията е подходяща и за успешно и ефективно решаване на проблеми с косопад. Тя е добра за използване, без да се има предвид дали сме с нормална, суха или пък мазна коса. Как се осъществява практически мезотерапията на косата? При нея в скалпната област се слага съчетани необходими субстанции, притежаващи свойството да стимулират заздравяването на косата и да запазят градежа ѝ. Множество са благоприятните ефекти вследствие доверяването на процедура по мезотерапия на косата. На първо място, посредством мезотерапията е видимо пълно подобряване на косата относно нейния здравословен външен вид, богатство и лъскавина. Освен всичко мезотерапията резултатно провокира поникването на косата и в същото време осигурява ефективна защита срещу бялата коса.

– мезотерапия: неприятности с изникване на петна – появите на петна се считат за един момент на дискомфорт , когато говорим за кожата на нашето лице. Тези петна дават на лицето нередовен и болестен външен вид. При ситуация, в която не се стартират бързи качествени решения срещу тях, могат да се задържат много време и дори да увеличат броя си. Мезотерапията реално е част от най-доказаните и ценни методи за заличаване на изникването на петна. При мезотерапията за оцветявания се употребява смесица от ценни субстанции, които изпълняват три главни мисии – избелване на лицата ни, ревизиране на пигментаията и антиоксидантна защита. Провеждането на процедура по мезотерапия ще позволи много да се намалят досадните петна по лицето, както и да се забрани показването на още петна. Освен това, посредством мезотерапията добиваме по-светъл и блестящ тен, придаващ добро/ хубаво влияние спрямо цялостния външен вид и въздействие на лицето.

– мезотерапия: случаи на купероза – преди да научим ефекта на мезотерапията при такива диагнози, ще разясним какво точно означава купероза. Въпросното състояние се счита за промяна на кръвоносните съдове, заради което по лицето се появяват много алени точки. В повечето случаи тези точки водят със себе си парене, необходимост от почесване и много неприятни емоции. Как мезотерапията би била полезна ако имаме същия проблем? Като за начало, най-добре да сте информирани, че няма как с помощта на мезотерапията да се заличи докрай заболяването. Това е причината да е желателно да се използват специални процедури с лазери, за които е необходимо да се консултирате със своя личен лекар. Мезотерапията обаче ще ви съдейства много да поправите здравето на лицевата ви кожа и да ограничите на макс резултатите върху външния ѝ вид, предизвикани от куперозата. Посредством мезотерапията кожата става по-светла, а проявленията на болестното състояние в засегнатите части от лицето стават по-малко забележими. Не сме приключили. Доверяването на активността по мезотерапия обещава и ефект на защита, запазвайки нашите лица от образуването на пореднасъвкупност от грозните червени точки.

– мезотерапия: проявление на розацея – розацеята представлява подобно заболяване със специфики, появяващо се по-често при жените в по-зряла възраст. Розацеята – какво представлява? Вярно е, че розацеята е дълготрайно заразяване на нашите лица. При боледуващите се вижда генерално зачервяване на кожата, плюс възникване на проблемни кожни кръвоносни съдове, придружени с румени пъпки. Първоизточниците за възникване на розацеята могат да са всякакви – от драми със стомаха до засилена или по-оскъдна функция на жлъчния мехур и т.н. В такъв случай още веднъж полезното действие на мезотерапията не се асоциира дотолкова с трайно заличаване на болестното състояние, а всъщност с редуциране на последиците от болестното състояние върху външния вид на човека. Доверяването на процедура по мезотерапия помага за редуциране на пъпки и червени кръговепо лицето, както и за възвръщане на неговия здрав и красив външен вид.

– мезотерапия: болки и възпалителни процеси – както вече прочетохте в частта „Откъде идва мезотерапията“, като дейност мезотерапията в първия момент е използвана за лекуване на всякакви болестни състояния и удари. Бая след това се приемат приложенията ѝ в медицината за красота, днес изключително популярни. Същевременно обаче мезотерапията продължава да се прилага активно за премахване на различни болки и възпаления. Така тази терапия всъщност се явява сред най-качествените и работещи активности в сферата на медицината . Мезотерапията свършва ефективна дейност при остри болки навсякъде в тялото, хронични болки, както и т.нар. рецидивиращи болежки, мъчещи човек в продължение на години. В допълнение, мезотерапията може да бъде страшно полезна и при спешното и благоприятното регенериране от проблеми след спортуване, но за тази нейна сила ще ви обясним в следващите редове.

– мезотерапия: лекуване на контузване от спорт и заболявания – в съвремието мезотерапията има слава на все по-използвана и харесвана практика, когато става въпрос за разнообразни проблеми след спортуване и болести. И причината за тези факти е съвсем ясна. Ако сравним със сходни практики, предлагани на свободния пазар, мезотерапията прави заздравяването значително незабавно и добро. Техниката е подходяща за използване при почти всички от най-редовно срещаните при спорт проблеми, примерно контузии на връзките на ставите, хрущялните тъкани, сухожилията или всеки мускул. В процесите по мезотерапия, най-добри за лечение на проблеми след спортуване, се прилага микс от целенасочено взети полезни субстанции. Често тези полезни субстанции съчетават противовъзпалителни медикаменти, също така и за регенериране на тъканта, различни фитопрепарати и витамини. Може мезотерапията да е в комбинация с най-различни процедури за физиотерапия, за да се засили най-качествено полезният ефект за човека.

– мезотерапия: проблемни кости и стави – ето поредно употребление на мезотерапията, свързващо се със сферата на класическата медицина. Мезотерапията е единствено по рода си помощно средство съсредоточено към облекчаването на болезнени състояния, предизвикани от заболявания на костите и ставите. Като образце за такива проблемни състояния ще дадем ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Максимално ефикасно поведение мезотерапията поражда на онези от нас, боледуващи от остеопороза. При осъществяването на мезотерапията във въпросната посока в човешкото тяло се инжектира съчетание от важни субстанции като витамин Д, калций и др. Споменатите субстанции имат умението да подновяват структурата на костта и да работят като качествено обезболяващо оръдие за всички. Мезотерапията категорично ще ограничи болезнените осезания, създадени от остеопорозата, и ще изиграе своята роля по време на борба със болестното състояние.

мезотерапия 1
мезотерапия

Съдържа ли се възможност от възникване на неприятни ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не допуска риск от появяване на важни неочаквани реакции за клиента. По принцип практиката по мезотерапия се прави с миниатюрна игла, отхвърляща възможността за забелязващи се и някакви наранявания на кожата. Е, има случаи, в които е възможно да се появят леки зачервявания, класически синки или прекален усет на кожата. Така е, но говорим за недълги реакции, които в цялости минават за дни. За реакция на непоносимост въобще не е възможно, защото в мезотерапията се функционира с киселина с хиалурон, ценни субстанции, които са безспорно безобидни за човешкия организъм и се усвояват от него леко.

мезотерапия 2
мезотерапия

Най-важните въпроси относно мезотерапията

Сега ще приключим и с основни питания за мезотерапията, които най-вече се повдигат от клиентите ни. Питанията засягат характерността на самата процедура по мезотерапия, неприятните ефекти и рискованостите за слагането ѝ , както и свойствата на употребяваните в нея материали. Научете в сега най-пълната информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Какви са противопоказанията за използване на мезотерапия?

Както при повечето сеанси, за мезотерапията също съществуват някои рискове. Те касаят основно за определени ситуации: износващи бебе и жени в процес на кърмене, заболяли от онкологични заболявания и имащи всекидневно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тези групи от хора не е препоръчително ползването на мезотерапията като вариант. Също тук влизат и някои други случаи, за които непременно трябва да се консултирате с вашия медицински довереник. Част от тях са алергични проблеми или пък правено лечение със вещества със съдоразширяващи свойства. Ако вие сте в тези ситуации, доверете ги на медицинското лице, за да има възможност да изговорите в екип възможностите и рисковете при хипотетично прилагане на сесия по мезотерапия.

мезотерапия 4
мезотерапия

В какво се изразяват особеностите на мезотерапията?

След като посочихме най-важните от употребите на мезотерапията, дойде мигът да съберем и нейните основни предимства за хората. Преимуществата стартират от всъщност простата за използване и неусетна практика на мезотерапията, и стигат до чудесните резултати за кожата и цялостния ни вид, които са нейно дело. Вижте точно сега как така мезотерапията представлява най-добрият избор за всички:

1. Мезотерапия: процедура без болка – основното, което е мезотерапията, е слагане най-различни ценни субстанции в проблемна област от телата и лицата ни. Въпросната практика е елементарна за изпълнение и паралелно съвършено поносима за клиента. Затова и няма нужда да се страхувате от усещане на някаква болка или разни нежелани възприемания по време на мезотерапията. Онова, което би могло да усетите, е леко убождане или усещане за парене в проблемната област.

2. Мезотерапия: липса на риск за нашето здраве – още едно много съществено предимство на мезотерапията, в което трябва да сте сигурни. Мезотерапията не е обвързана с каквито и да е/ каквито и да било значими странични действия или опасни моменти. Хиалуронът, витамините и общо полезните вещества, използващи се в мезотерапията, не представляват риск за човешкото здраве и се усвояват безпроблемно от него. Ето затова има незначителна вероятност от появяване на алергични отговори и типични нежелани последствия.

3. Мезотерапия: ефикасност – много ясно, потребността е неотменната особеностза всяка процедура в козметиката. Бъдете спокойни, че мезотерапията ще ви я даде. Техниката по мезотерапия се оказва подходящ метод за битка с какви ли не кожни проблеми – като се тръгне от състаряването и загуба на гъвкавост, и свършим с акнеични проблеми, поява на петна и пигменти. Нещо повече, мезотерапията е най-доброто решение при нужда от редуциране на натрупаните мазнини и обновяване на телесната форма и здравословното положение на различни области от нашите тела. Независимо дали става въпрос за кожата по лието или пък различни части от тялото, мезотерапията ви гарантира висококачествени и смислени резултати.

4. Мезотерапия: максимум плюсове – както прочетохте в глава „Мезотерапия – основни признаци и действия“, мезотерапията печели славата, че е полезна на вашите тела в най-различни направления. Така чедоверявайки се на мезотерапия за изличаване на червени кръгове и различни петна, вие ще усетите и допълнителни желани следствия. Вече знаете, мезотерапията съдейства за доброто кръвообращение към работената област. Също така, е напълно възможно мезотерапията да спомогне за намаляването на различни болежки и мускулни проблеми в зоната. Спирайки се на мезотерапията, вие гарантирано отивате към приближаването до здраво, трансформирано и красиво тяло.

5. Мезотерапия: трайни резултати – често последствията от мезотерапията се забелязват в най-кратък срок седмица след първата интервенция. В зависимост от проблема, който се оздравява, се правят максимум две манипулации по мезотерапия на година. Всяка от манипулациите по мезотерапия действа най-добре с подобрителни терапии през определен период от време. Мезотерапията ще ви донесе значително продължителни промени към здравето на вашата кожа. Но за това вие ще трябва да положите известни усилия. Дълговременните следствия от мезотерапията зависят от спазване на подходящи диети и поддържане на здравословен начин на живот от всички клиенти. Това е и причината бихме ви препоръчали да сте сериозни към здравия ви външен вид, за да гордеете с истински максимална ефективност от мезотерапията като техника.

мезотерапия 5
мезотерапия

Откъде идва мезотерапията

Преди да се запознаем с цялата информация за всеки плюс и качества на мезотерапията, ще ви запознаем общо с старта на нейното първото излизане и обхват. Като дейност мезотерапията е показана и демонстрирана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, познат в тези години френски лекар. Може да се каже, че откриването на мезотерапията се случва ненадейно. В кабинета на Пистор пристига болен човек с астматичен пристъп , който се нуждае от бърза лекарска намеса. Точно в този момент обаче лекарят няма исканите инструменти. Затова той взима решение да действа бързо, за да помогне на човека. Той намира повредена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и вкарва лекарството. Скандалът за него е внушителен, в мига, в който астматикът не само става по-добре, а и настъпва край на пристъпа. Тогава докторът говори за резултата си на негов колега на име Карно. Френските специалисти провеждат няколко анализи, в резултат на които се заражда новаторски игли с дължина 4 мм за терапии , които започват да се използват в приложението на всяка мезотерапия.

Нужни са три десетилетия и повече, преди мезотерапията публично да бъде призната за практика на медицината с традиции. Признаването се случва в края на 80-те години на 20 в. благодарение на Френската Медицинска Академия. В първия момент мезотерапията влиза в употреба най-вече за лекуване на спортни наранявания или проблеми от ревматоиден характер. Впоследствие тя намира мястото си и в медицината за разкрасяване под формата на способ за разкрасяване на човешката кожа, битка с липсата на коса, премахване на целулита, намаляване на излишъци на мазнини в зоните с най-много проблеми от вашето тяло и т.н. Ефектът на мезотерапията и изключителният напредък, които тази практика дава на клиентите, скоростно засилват нейната популярност. За малко време въпросната добра репутация излиза от френската държава и достига до най-различни европейски страни. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията е масово използвана практика за регенериране на всеки вид кожа във всяко кътче на света. Безспорните безспорни постижения, липсата на болка и неприятни ефекти след процедурата, правят мезотерапията дълготрайно неделима с еволюционното бъдеще на медицината за разкрасяване.

мезотерапия 6
мезотерапия

Каква е функцията хиалуронът в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме в текста, заедно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се ползва и киселина с хиалурон. Хиалуроновата киселина се счита за изключително добра алтернатива не изолирано за мезотерапията, по същия начин и за редица технологии в индустрията на козметиката. Налице са немалко причини за това. Като начало, хиалуронът е изцяло естествена съставка, синтезираща се от организма ни при нормални условия. А съшо хиалуроновата киселина има типични признаци за задържане на кожното овлажняване, връщане на гъвкавостта ѝ и затрудняване на остаряването. Вижте главните преимущества на хиалуроновото вещество, приспособяват нейното ползване в мезотерапията така успешно за всички:

1. Не е опасна за никого – хиалуроновата киселинна субстанция се явява материя, произвеждаща се в човешкия организъм. Това прави поставянето ѝ през мезотерапията напълно защитено. Хиалуроновата киселина се абсорбира извънредно леко от организма и не предизвиква каквито и да било тежки алергични реакции или други странични реакции. А защо всъщност е полезно за всеки човек слагането на хиалуроново вещество посредством мезотерапия или други медицински процедури? Всъщност с всяка следваща година синтезът на хиалуронова киселинна субстанция, за който ви разказахме, сериозно се редуцира. Това действа отрицателно на вида, еластичните способности и хидратацията на кожата. Добиването на допълнително киселина с хиалурон чрез мезотерапията помага за задържане на младите качества на кожата и справяне с различни несъвършенства на кожата.

2. Бързи и полезни постижения – поставянето на хиалуроновото вещество в мезотерапията и всички други козметични практики резултира в бързи и полезни постижения за клиента относно положението на неговата кожа. Съответните моментални и полезни последици се гарантират при всякакви употреби на хиалуроновото вещество в тази посока. Независимо дали се касае за всеобщо обновяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък изличаване на всякакви бръчки, киселината с хиалурон ще ви бъде от голяма полза. Именно тези качества на хиалуроновата киселинна субстанция я правят любима и приложима в сеансите по мезотерапия. Бъдете убедени, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви гарантира мечтаните последствия и ще преобразува много състоянието и външния вид на третираната кожа.

3. Пазене на положителния ефект – следващо твърде полезно следствие на хиалуроновото вещество, правещо я безспорно подхождаща си за мезотерапия и още различни козметични сеанси. Положителното въздействие на хиалуроновата киселина за човешката кожа трае за достатъчно дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След края на споменатия период, съвсем спокойно може да се извърши поредна сесия по мезотерапия или всяка друга козметична сесия със съдържание на хиалуронова киселина, за да се запази здравословният и сияен вид на нашата кожа.

4. Леко и неусетно слагане – за финал, процесът по въвеждане на хиалуроновото вещество в организма ни е особено лек и в същото време светкавичен за човек. В повечето ситуации той се случва от 10 до 15 минути. Макар и да става дума за мезотерапия, филъри за бръчки по лицето или различни сесии чрез хиалуронова киселина, не се наблюдават сериозна болка или неприятно усеане за всеки човек. Както споменахме, евентуално може да чувствате боцкане или усещане за повече топлина на мястото. Тези чувства обаче отшумяват почти веднага след финала на сесията.

Чрез Аестетика клиник ще сте напълно сигурни в успеха и сигурността на реализираните сеанси по мезотерапия. Специалистите ни се отличават с богата квалификация и гарантирани познания в тази сфера, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са само и единствено с най-доброто качество. Повярвайте на Аестетика клиник и ще добиете отлични ефекти относно хубавия и запазен вид на вашата кожа!

Мезотерапия
Мезотерапия – важни характеристики и приложения
Съдържа ли се възможност от възникване на неприятни ефекти от мезотерапията?
Най-важните въпроси относно мезотерапията
Какви са противопоказанията за използване на мезотерапия?
В какво се изразяват особеностите на мезотерапията?
Откъде идва мезотерапията
Каква е функцията хиалуронът в мезотерапията?